
Hvis du ikke er interesseret i at købe hele kaffebønner, og kværne dem selv, er det oplagt at købe formalet kaffe i stedet.
Det giver stadig en udmærket kop kaffe.
Der findes forskellige formalingsgrader og de passer til forskellige typer af bryggemetoder.
Det drejer sig her for eksempel om
- stempelkaffe
- filterkaffe
- formalet espressokaffe
Kaffen til stempelkanden er den, der er grovest malet.
På mellemniveauet finder vi filterkaffen.
Den finest formalede kaffe er dermed espresso kaffen.
Grovheden af den formalede kaffe har stor betydning for brygningen, da det påvirker, hvor hurtigt vandet løber gennem kaffen.
Espresso kaffe skal brygges ved, at vandet langsomt løber gennem kaffen, og derfor er kaffen meget fint formalet, hvor stempelkaffe decideret skal stå at trække, før det drikkes.
Filterkaffen er kendetegnet ved den lethed dens bryggemetode er, da det jo mere eller mindre blot kan suse igennem kaffemaskinen.
En Moccamaster kaffemaskine er eksempelvis blevet en klassiker ved at påstå at den kan brygge 10 kopper kaffe (1,25 liter) på blot 6 minutter.
Uanset om den rammer de 6 minutter nøjagtigt hver gang, så kan det dog fastslås, at den brygger hurtigt.
Seneste kommentarer