
Hvis du elsker at lave og drikke kaffe, der er lavet på en mere gammeldags og traditionel måde, så er hele kaffebønner vejen frem.
At lave kaffe med hele kaffebønner er en stor fordel, da de er bedre til at holde på smag og aroma end formalet kaffe.
Kaffebønner har det derfor med at være det klare valg blandt kaffeentusiaster, der går højt op i kvaliteten af deres filterkaffe.
Når du skal riste dine hele kaffebønner, er der flere måder at gøre det på, og den rigtige måde kommer helt an på dine egne præferencer.
Det er faktisk mere normalt at købe kaffebønnerne allerede ristet og også her kan du vælge alt efter, hvad du foretrækker.
Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvor gamle kaffebønnerne er.
De skal nemlig gerne være så friskristede som muligt og helst inden for tre måneder.
Mangler du kaffebønner? Køb dem her >>
Opbevar dine kaffebønner koldt
Bliver kaffebønnerne for gamle, kan de miste smag, men et lille tip herfra er, at du kan opbevare dine kaffebønner koldt, da de herved bedre holder på aromaen.
Køber du stort ind, er det derfor anbefalet, at smide så mange af bønnerne på frys som muligt.
Foretrækker du mørkristede bønner? Disse har mere bitre toner, hvilket nogen foretrækker.
Hvis du til gengæld hellere vil have mere frugtagtige og bløde smagsnuancer, skal du gå efter lysristede bønner.
Du kan også vælge noget midt imellem, nemlig mellemristede bønner.
Det vigtigste er, at du kommer til at nyde kaffen, så du er nok nødt til at prøve dig frem, før du finder din yndlingskaffe.
Kaffebønner dyrkes i mange lande rundt omkring i verden, og disse forskellige kaffebønner kan medbringe forskellige smage.
Blandt nogle af de største kaffeproducerende lande finder vi
- Brasilien
- Colombia
- Vietnam
- Etiopien
- Indonesien












Seneste kommentarer